Speltherapie

Spelen is natuurlijk gedrag van kinderen. Spelen geeft een kind gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. Spelen wordt ook wel de taal van het kind genoemd.

Speltherapie is een vorm van psychotherapie gericht op kinderen.Via het spel maak ik als speltherapeut contact met het kind. Door af te stemmen op de behoeften die het kind heeft creëer ik de ruimte en veiligheid waarin het kind op een veilige, ontspannen manier zijn gevoelens en gedachten kan uiten.

Speltherapie is een vorm van therapie die geschikt is om heftige/nare gebeurtenissen te verwerken. Ook als een kind niet lekker in zijn vel zit zonder direct aanwijsbare reden kan speltherapie uitkomst bieden.

Bent u benieuwd of speltherapie iets voor uw kind is? Of heeft u algemene vragen over speltherapie? Neem dan vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op met mij.

Locaties

Speltherapie vindt plaats in de spelkamer in Hoevelaken. Daarnaast kan ik in overleg speltherapie bieden op één van de locaties van Expertisecentrum Uniek. Dat is op dit moment mogelijk in Hoevelaken, Amersfoort en Woudenberg.